Wasmachine stinkt? Hoe een stinkende wasmachine te reinigen

Wasmachine stinkt? Hoe een stinkende wasmachine te reinigen

Een wasmachine, samen met uw wasmiddel, doet veel hard werk: Een van de problemen die opduiken als u uw apparaat niet schoonmaakt, is een stinkende wasmachine. Als je plotseling een wasmachine moet hebben, is het tijd om te leren hoe u een wasmachine moet schoonmaken.

Deze eenvoudige handeling bevat enkele eenvoudige tips voor het onderhoud van de gewone wasmachine en suggesties voor een schone wasmachine.

Hoe een wasmachine te reinigen

Als uw wasmachine eens in de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt geeft, blijft hij in topconditie. Het hele proces duurt niet lang. Het enige wat u moet doen is deze eenvoudige stappen volgen:

 • Raadpleeg de handleiding van uw machine voor instructies over het reinigen van uw machine. Sommige fabrikanten ontmoedigen het gebruik van ontkalking producten of reinigingsmiddelen in hun machines. Als u dit wel doet, kan uw garantie ongeldig worden en het is slecht voor uw wasmachine.
 • Verwijder de wasmiddellade (in uw handleiding vindt u mogelijk instructies hiervoor). Week het in warm water en gebruik een oude (schone) tandenborstel om resten of schimmels te verwijderen. Spoel het grondig af en laat het drogen voordat u het terugplaatst.
 • Stel uw machine in voor een hete of ontsmettende programma en voeg een kopje witte azijn toe aan de trommel. De azijn helpt uw apparaat schoon te maken.
 • Laat het programma aflopen. Open de deur en droog de lucht in de binnenkant van de trommel. Als er een slechte geur of residu achterblijft, herhaalt u het proces.
 • Neem tenslotte een vochtige doek en veeg rond de rubberen afdichtingen van de machine om achtergebleven resten op te vangen. Veeg ook de oppervlakken van uw machine schoon.
 • Je wasmachine moet nu fris en schoon ruiken!

Hoe u uw wasmachine fris en schoon laat ruiken

Een schone wasmachine is een fris ruikende machine: als er iets stinkt, betekent dit dat met schimmel of bacteriën beladen residu zich binnenin heeft kunnen opbouwen. Hier leest u hoe u uw machine vuilvrij kunt houden:

 • Gebruik alleen de hoeveelheid wasmiddel die echt nodig is: volg de richtlijnen op de verpakking, omdat er overtollig wasmiddel kan ophopen in de machine.
 • Spoel overtollig vuil af van vuile kleding voordat u het in uw machine legt.
 • Gebruik tabletten in uw wasmachine, om de opbouw van kalkaanslag te minimaliseren.
 • Laat de deur open tussen het wassen of lang genoeg zodat de binnenkant van de trommel uitdroogt. Dit is om de kans op schimmelgroei binnenin te verminderen. Het is ook een goed idee om ook de wasmiddellade te openen om schimmelvorming te voorkomen.
 • Voer een keer per maand een lege warme was uit om schimmel of bacteriën die al is opgetreden te elimineren.
Share This