5 Slimme manieren om uw wasmachine te gebruiken

5 Slimme manieren om uw wasmachine te gebruiken

De beste tips voor het wassen van uw kleding.

Natuurlijk ben je al jaren bezig met was doen, maar doe je het goed? Probeer deze strategieën elke keer opnieuw uit voor perfect schone kleren (en een gelukkige machine!).

1. Verminder uw laadcapaciteit.

Uw wasmachine overladen met kleding is geen goed idee. Kleding moet worden verplaatst om schoon te worden! Pas het waterniveau aan (nieuwere modellen doen dit automatisch) en droogtijd, en als uw wasmachine en droger verschillende capaciteiten hebben, ga dan voor het kleinere volume.

2. Gebruik de voorwas programma.

Deze instelling schudt de inhoud en kan afwasmiddel afgeven voordat de hoofdcyclus wordt gestart, zodat extra-vuile ladingen schoner worden zonder tweemaal door te gaan.

3. Voeg bleekwater zelf toe.

Heb je geen bleekmiddelverdeler, maar wil je extra reinigingskracht? Voeg chloorbleekmiddel toe (zolang het veilig is voor je stoffen) aan de lading vijf minuten nadat de cyclus begint (eerder, en het zal vlekbestrijdende enzymen in het reinigingsmiddel doden).

4. Kies het juiste reinigingsmiddel.

Gebruik alleen producten met een keurmerk in zeer efficiënte machines. Sommige reinigingsmiddelen kunnen te veel schuim genereren, waardoor deze apparaten worden beschadigd.

5. Maak de machine schoon.

Selecteer de grootste laadcapaciteit, vul de kuip met warm water en een kop bleekwater en voer een programma uit (op een nieuwere machine selecteert u gewoon de zelfreiniging programma).

Share This